ВАКС пришвидшив передачу до суду справу ексголови Чернігівської РДА

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд обмежив до 22 квітня строк на ознайомлення з розслідуванням Національного антикорупційного бюро адвокатам колишнього голови Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області, депутату Чернігівської обласної ради Сергію Журману, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 25 березня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива задовольнити частково. Встановити стороні захисту, а саме адвокатам Щенніковій Г.О. та Кічі В.В. строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 22 квітня включно», – йдеться в рішенні.

Раніше детектив НАБУ просив суд продовжити слідство у справі, оскільки завершити його у встановлений строк не є можливим. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково і продовжив слідство.

За версією слідства, Журман вимагав 10 тисяч доларів у місцевого мешканця. У таку суму він оцінив видачу розпорядження на розроблення детального плану території та погодження зміни цільового призначення земельних ділянок площею 6 гектарів у Чернігівській області. Його затримали під час одержання всією суми коштів.

Нагадаємо, 4 листопада СБУ затримала Журмана. 21 листопада президент Володимир Зеленський звільнив його з посади голови Чернігівської РДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: