В Росії висловили протест Чехії після оголошення про висилку дипломатів

Прага вислала 18 співробітників російського посольства на тлі інформації про те, що російські агенти причетні до вибуху на складах боєприпасів у Чехії у 2014 році.

Про це вказано у повідомленні відомства.

«Влада Чехії ухвалила безпрецедентне рішення про висилку 18 співробітників російського посольства під голослівними і надуманими приводами про причетність російських спецслужб до вибуху в 2014 році на військових складах в населеному пункті Врбетице», – йдеться в повідомленні.

У МЗС Росії вважають, що цей крок став продовженням серії антиросійських акцій, скоєних Чехією за останні роки.

«Не можна не бачити також американський слід. У прагненні догодити США на тлі нещодавніх американських санкцій проти Росії чеська влада в цій частині навіть перевершила своїх заокеанських господарів», – наголосили у повідомленні.

Російське відомство висловило чеській владі рішучий протест. Обіцяють вжити заходів, які мають змусити авторів цієї провокації усвідомити всю повноту відповідальності за руйнування основ нормального розвитку відносин між нашими країнами.

Нагадаємо, Україна висловила солідарність Чехії, яка вирішила вислати з території країни відразу 18 російських дипломатів після того, як слідство запідозрив Росію у причетності до вибухів на складах у місті Врбетіца в 2014 році.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО