Степанов розповів, звідки вийшло взяти гроші на дозакупку вакцини

Міністерство охорони здоров'я змогло знайти кошти на дозакупівлю вакцин від коронавірусу в розмірі 6,5 млрд грн, тимчасово вилучивши цю суму з тих грошей, які були виділені на програму медичних гарантій в IV кварталі 2021 року.

Про це глава МОЗ Максим Степанов повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Степанов нагадав, що при формуванні державного бюджету на 2021 рік МОЗ просив закласти на придбання антикоронавірусних вакцин не менше 15,1 млрд грн. Але було виділено тільки 4 млрд грн, які до квітня вже були витрачені на оплату закуплених вакцин.

«Сьогодні, щоб оплатити наступні законтрактовані вакцини, потрібні 6,5 млрд грн. Щоб не вносити зміни до держбюджету і не втрачати час, ми вирішили тимчасово перевести цю суму з IV кварталу програми медичних гарантій на закупівлю вакцин. Згідно з нашою постановою, Міністерство фінансів протягом трьох місяців зобов'язане повернути відповідну суму назад», - розповів Степанов.

Раніше повідомлялося, що на цьому тижні в Україну повинні доставити 117 тисяч доз вакцини від коронавірусу компанії Pfizer в рамках ініціативи COVAX.

В Україні вже 388 404 людини вакцинувалися від COVID-19. З початку прищепної кампанії, з них отримали 1 дозу - 388 399 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) - 5 осіб.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО