Шпальна справа: обвинуваченого оштрафували за неявку

Вищий антикорупційний суд наклав 2270 грн грошового стягнення на колишнього заступника начальника державного підприємства «Управління промислових підприємств» ПАТ «Укрзалізниця» В'ячеслава Подліпського, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у причетності до закупівлі шпал за завищеною ціною.

Таке рішення 6 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Накласти на обвинуваченого грошове стягнення у розмірі 1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 2 270 грн», – ідеться в рішенні.

Суд встановив, що обвинувачений просив відкласти засідання у зв'язку з походом до стоматолога. Разом з тим, як вказали судді, відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 138 КПК України, поважною причиною неприбуття особи на виклик суду є тяжка хвороба або перебування в закладі охорони здоровя у звязку з лікуванням або вагітністю за умови неможливості тимчасово залишити цей заклад. Тому на обвинуваченого наклали на 2270 грн грошового стягнення.

Як відомо, у цій справі обвинувачують колишнього начальника державного підприємства «Управління промислових підприємств» ПАТ «Укрзалізниця» Дмитра Рудковського та його заступника В'ячеслава Подліпського. За версією слідства Рудковський у період 2014-2015 років державних закупівель дерев'яних шпал та брусу організував використання службового становища своїм заступником Подліпським. Останній всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди для Ярослава Жмурка (один із колишніх керівників УПП УЗ), вчинив неправомірне сприяння підконтрольним йому підприємствам, що спричинило втрату активів УПП УЗ в розмірі 13,65 млн грн.

Нагадаємо, шпальну справу УЗ передали до антикорупційного суду. В ній прокурор САП зачитав обвинувальний акт. Також до ВАКС передали справу про заволодіння коштами філії УЗ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО