В ЄС перевірять безпеку вакцини Johnson & Johnson

Європейська агенція з лікарських засобів перевірить вакцину від компанії Jonson&Jonson на предмет сприяння утворенню тромбів.

Про це повідомляє European Medicines Agency.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило, що розпочало перевірку вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Jonson&Jonson через повідомлення про чотири випадки утворення тромбів у пацієнтів, які отримали щеплення цією вакциною. У агентстві розповіли, що один з цих випадків призвів до смерті людини, і ще один пацієнт знаходиться у лікарні у важкому стані.

«В даний час не встановлено чіткого причинно-наслідкового зв'язку між цими рідкісними випадками тромбозу та вакциною проти COVID-19 виробництва компанії Jonson&Jonson», – заявили представники компанії.

Зазначимо, що в американському штаті Північна Кароліна пункт вакцинації проти COVID-19 був тимчасово закритий після того, як у кількох людей виявилися побічні ефекти після щеплення вакциною Jonson&Jonson.

Нагадаємо, ВООЗ настійно не рекомендує змішувати різні типи вакцин від коронавірусу через те, що інформації про наслідки вакцинації одночасно різними препаратами на даний момент немає.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО