У Білорусі затримали 13-річну школярку за одиночний пікет

Дівчинка написала на асфальті слово «Жыве». Правоохоронці розцінили цей напис як одиночний пікет.

Про це повідомляє білоруський портал Tut.by.

У Мінську міліція затримала 13-річну школярку Євгенію Ворочкову, яка написала на асфальті слово «Жыве».

«Увечері 29 березня вона гуляла з двома друзями. Коли вони йшли вулицею Пуліхова, донька дістала балончик, намалювала на траві сердечка і написала на пішохідній доріжці «Жыве». Поруч, як виявилося, стояв бус з міліцією. Співробітники помітили, що вона зробила, і підлітків забрали», – розповіла мати дівчини Ірина Ворочкова.

Підлітків привезли в Партизанське РУ ВС Мінська, де їх опитали без присутності батьків. Пізніше їх відпустили. Наступного дня маму дівчинки викликали в міліцію. Вона пояснила, чому ж її донька написала це слово.

«Женя з трьох років танцює народні танці. Білоруська культура у неї в крові мало не з народження. На це мені відповіли, що у молоді не прийнято говорити білоруською. До того ж, сказали, ви ж розумієте, слово «Жыве» у поєднанні зі ще одним словом дуже багато чого означає», – зауважила Ірина Ворочкова.

Жінці вручили адміністративний протокол, де вказано, що вона не виконала обов'язки щодо виховання своєї неповнолітньої доньки, яка «порушила порядок проведення масового заходу». У результаті на матір школярки наклали штраф у розмірі 290 білоруських рублів.

Нагадаємо, у Білорусі за березень затримали понад тисячу протестувальників

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО