В Йорданії викрили спробу держперевороту

У Йорданії посадили під домашній арешт колишнього кронпринца через підозри у підготовці державного перевороту. Близько 20 осіб заарештували за підозрою в змові.

Про це пише The Washington Post.

«У Йорданії в суботу було арештовано 20 людей та обмежено пересування колишнього кронпринца на тлі того, що посадовці називають загрозою «безпеці та стабільності» країни», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що влада наказала принцу Хамзеху бін Хусейну, старшому сину покійного короля Хусейна, та його народженій у США четвертій дружині не покидати території амманського палацу, поки розслідується можлива участь Хамзеха у розробці плану із повалення влади чинного короля Абдули Другого.

Це рішення було ухвалено після того, як було виявлено складний та далекосяжний план, до якого було залучено щонайменше одну королівську особу, а також племінних лідерів та членів політичних й безпекових кіл країни.

Екскронпринц заперечує будь-яку причетність до організації держперевороту та звинувачує владу країни в корумпованості, некомпетентності та переслідуваннях.

Представник розвідки повідомив про подальші арешти. Він також зазначив, що змовники, ймовірно, мали «іноземні зв'язки».

Офіс президента України заявив про підтримку короля Абдалли II.

«Тривожні новини з Йорданії. Повністю підтримуємо Короля Абдаллу. Впевнені, що він гарантує стабільність, безпеку та розвиток держави», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, у М'янмі, де в лютому стався інспірований військовими державний переворот, значно зросла небезпека початку громадянської війни.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО