Блокування Суецького каналу: затримується кисень для лікарень Харківщини

До Харківської області ідуть із затримкою кисневі бочки для COVID-лікарень. Причина - ситуація у Суецькому каналі, яка виникла через судно Ever Given.

Про це заявив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк на брифінгу у п'ятницю, 2 квітня, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, мова йде про доставку двох бочок для обласної дитячої інфекційної лікарні, одна - в диспансер радіаційного захисту населення, а також трикубових бочок для Вовчанського і Богдуховського районів області. Очікується, що вони прибудуть в область тільки наступного тижня.

«Бочки, про які я говорив раніше, вони ще знаходяться в дорозі. У зв'язку з ситуацією, що виникла в Суецькому каналі, відповідно, судно йде з затримкою. Листи від транспортної компанії ми отримали, близько 4 квітня очікуємо, що це судно зайде в порт України. Відповідно, протягом наступного тижня ті бочки, про які ми говорили - для «чорнобильської» лікарні, для районних лікарень, для дитячої інфекційної лікарні - будуть у нас, ми чекаємо», - сказав Черняк.

Нагадаємо, контейнеровоз Ever Given довжиною 400 метрів сів на мілину в Суецькому каналі 22 березня, перекривши найважливішу транспортну артерію для проходу кораблів. Судно зняли з мілини тільки 29 березня.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО