З’ясувалося, які саме партійні витрати не задовольняють частину депутатів «Голосу»

Більше половини суми, витраченої партією «Голос» на місцеві вибори, пішло на витрати київського осередку, який очолює Кіра Рудик, суміщаючи цю посаду з посадою голови партії. Про це в ефірі 16+ на skrypin.ua розповів народний депутат фракції «Голос» Ярослав Юрчишин.

На думку нардепа і його незадоволених політикою керівництва партії колег, такі витрати є непропорційними.

«52%, якщо не помиляюся, – більше половини – пішло на Київ... Трохи більше 30% пішло на національний рівень: реклама на національному телебаченні, якісь інші національні витрати. Інші 12% – на всі решта областей», – сказав Юрчишин.

«Коли ми говорили, що суміщення двох посад – це насправді не дуже коректно, кожного разу, коли підписуєш переведення коштів на київську міську партійну організацію, ти фактично переписуєш їх на себе саму, – на це не зверталося уваги», – поскаржився депутат.

Він уточнив, що дані про витрати партійці «Голосу» отримали з «усіченого звіту контрольно-ревізійної комісії». За його словами, нардепи просили повніший звіт, але їм відмовили.

Нагадаємо, заяву про незгоду з колегами підписали 10 нардепів, тобто, рівно половина фракції: Олександра Устінова, Соломія Бобровська, Ольга Стефанишина, Володимир Цабаль, Юлія Клименко, Андрій Шараськін, Наталія Піпа, Ярослав Юрчишин, Галина Васильченко, Роман Лозинський.

Також ми писали, що внутрішня опозиція «Голосу» планує вийти з партії, але залишитися у фракції, щоб зберегти мандати, у разі, якщо партія відмовиться змінити керівництво.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО