В Україні за 2020 рік звели рахунки з життям 123 підлітки – МВС

В Україні виникла тривожна тенденція до збільшення числа підліткових самогубств. Згідно з даними Єдиного реєстру досудових розслідувань України, у 2020 році 123 Підлітки вчинили самогубство.

Про це повідомляють у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

З початку 2021 року тенденція на підліткові самогубства зростає: станом на початок березня 2021 року поліція зафіксувала 25 випадків самогубств і 91 спробу вчинити такі дії. Однією з причин в університеті назвали виникнення в Інтернеті різноманітних «груп смерті». Батькам радять стежити за дітьми та попереджати їх про небезпеку.

«Необхідно спочатку поговорити, зробити певну паузу, подивитися як дитина на це реагує. Якщо дитина вже знайомий і він про це чув по телебаченню або навіть в мережі, можна по його реакції зрозуміти, ця тема буде його цікавити чи ні», - розповіла завкафедри педагогіки та психології ХНУВС Олена Федоренко.

Нагадаємо, 16 лютого в Боярці Київської області дві семикласниці отруїлися препаратом «Дротаверин», одна дівчинка загинула, інша - госпіталізована. Школярки напилися таблеток після того, як в одній з соцмереж побачили такий флешмоб.

Наступного дня після інциденту в Умані Черкаської області в школі дві восьмикласниці також наковталися таблеток і потрапили до лікарні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО