Байден обов'язково зателефонує Зеленському – посольство США в Україні

Президент США Джозеф Байден зателефонує президенту України Володимиру Зеленському без жодних умов, але пізніше. Так чи інакше, ця розмова обов'язково відбудеться.

Про це 18 березня, заявив прессекретар посольства США в Україні Деніел Лангенкемп у коментарі «Європейській правді».

«Цей дзвінок буде. Ми переконані в цьому», - кілька разів зазначив дипломат.

Лангенкемп також нагадав, що Байден взяв на себе ряд зобов'язань в рамках міжнародного співробітництва і він давно є великим другом України. Тому розмова двох президентів обов'язково відбудеться без жодних умов, зазначив прессекретар, коментуючи питання про те, від яких умов залежить дзвінок Байдена Зеленському, єдина причина затримки - те, що Байден дуже зосереджений на проблемах всередині США.

«Україна для нас - партнер, а у відносинах з партнерами ми не висуваємо вимог і немає ніяких передумов для ведення діалогу. Але ми натхненні тим, як Зеленський в останні тижні вдається до потужних дій проти недоброчесних інтересів, які досі тягнуть Україну вниз... Президент Байден зараз дуже сконцентрований на внутрішньоамериканських викликах, включаючи пандемію», - резюмував дипломат.

При цьому раніше американські ЗМІ повідомляли, що адміністрація нового президента США Джо Байдена відкладає його телефонну розмову з Володимиром Зеленським, очікуючи від президента України великих зусиль у боротьбі з корупцією, низки реформ і підтримки кримінальних звинувачень проти бізнесмена Ігоря Коломойського.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО