Арестович розповів про франко-німецький план з Донбасу

Розроблений Францією і Німеччиною мирний план з врегулювання ситуації на Донбасі, призначений вирішити проблему на рівні Нормандського формату, не унікальний за своїм змістом.

Про це розповів радник голови української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в інтерв'ю телеканалу «Дом».

«Цей план - це не що інше, як спроба прив'язати до календаря конкретні дії для виконання угод, досягнутих в Нормандському і Мінському форматах. Тільки ця пропозиція вже французької та німецької сторін, з невеликими правками з нашого боку. З ініціативи Франції та Німеччини були представлені так звані кластери перемир'я. Вони не сильно відрізняються і є розвитком всіх тих домовленостей, які були раніше досягнуті в межах Нормандського і Мінського форматів. Там нічого принципово нового немає. Практично можна сказати, що це більш уточнений документ, який прив'язує дії календарно чітко», - розповів він.

За словами Арестовича, цей план не представляють широкій публіці за взаємною домовленістю між сторонами, щоб уникнути інформаційного впливу і чуток, які могли б вплинути на обговорення і реалізацію плану.

Раніше глава офісу президента України Андрій Єрмак заявляв, що Україна за сприяння Німеччини та Франції розробила план відновлення миру на Донбасі, проте Росія поки що цей план не схвалила.

При цьому в Кремлі заявили, що Росія не отримувала від України новий план врегулювання ситуації на Донбасі, про розробку якого заявила Україна, так само як і не отримувала ніяких пропозицій про зустріч в рамках нормандського або будь-якого іншого формату.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО