У М'янмі військові вбили 18 протестувальників – ООН

Військові в М'янмі під час чергових протестів 28 лютого вбили не менше 18 осіб, які протестували проти військового перевороту, що стався в країні.

Про це пише DW, посилаючись на інформацію верховного комісара ООН з прав людини.

Відзначається, що протягом дня в декількох місцях по всій країні військові активно протистояли протестувальникам, не соромлячись застосовувати при цьому зброю на ураження.

«Згідно з перевіреною інформацією, яку отримало управління верховного комісара ООН з прав людини, загинули не менше 18 осіб і понад 30 були поранені», - йдеться в повідомленні.

Так, в найбільшому місті М'янми - Янгоні, силовики застосували проти натовпу світло-шумові гранати, сльозогінний газ, а також стріляли в демонстрантів. Та ж ситуація була в інших великих містах країни - Мандалай, Тавой і Баго. Протестувальники будували барикади, кричали гасла і намагалися відтіснити військових і поліцію, у відповідь ті закидали мітингувальників газовими гранатами та стріляли, часто цілячись в голову.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента країни, а також лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі. Вони оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Сполучені Штати впровадили санкції відносно двох членів військової хунти М'янми. Також США пригрозили подальшими діями через державний переворот.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО