ВООЗ обіцяє виплачувати компенсації за побічні ефекти від COVID-вакцин

Всесвітня організація охорони здоров'я буде виплачувати компенсації за серйозні побічні ефекти від застосування вакцин проти коронавірусу громадянам 92 бідних країн-членів глобальної програми COVAX.

Про це у вівторок, 23 лютого, повідомляє The Guardian.

За даними видання, ВООЗ вже погодила план виплат компенсації.

«Надаючи одноразову компенсацію в повному і остаточному врегулюванні будь-яких претензій, програма COVAX спрямована на значне скорочення необхідності звернення до судів, оскільки це є потенційно тривалим і дорогим процесом», - йдеться в повідомленні.

Компенсацію зможуть отримати постраждалі від серйозних побічних ефектів, пов'язаних з вакциною, отриманою в рамках COVAX.

План компенсації поширюється на 92 бідні країни, серед яких більшість держав Африки і Південно-Східної Азії. Програма буде діяти до 30 червня 2022 року.

У виданні зазначають, що країни, які самостійно фінансують свої закупівлі вакцини від COVID-19, також планують ввести програми відповідальності.

Нагадаємо, сьогодні до України прибула перша партія вакцини від коронавірусу індійського виробництва - Covishield. Вона виготовлена ​​за ліцензією Oxford/AstraZeneca. Тобто, є її аналогом.

Напередодні в Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Препарат випускає індійський виробник Serum Institute.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО