Адвокатам дозволили необмежений доступ до підзахисних у в'язниці

Верховна рада ухвалила в цілому законопроект, який передбачає необмежений доступ адвокатів до підзахисних.

За проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист» (№2063) на засіданні 19 лютого проголосували 330 нардепів.

Законом передбачено, що підзахисний має право на необмежені за часом і кількістю зустрічі з адвокатом в робочі, вихідні, святкові та неробочі дні з 7:00 до 20:00 без спеціального дозволу та на його вимогу.

Крім того, сказано в документі, захисника повинні письмово інформувати про зміну правового, процесуального статусу підзахисного, зміну його місця перебування невідкладно (не пізніше 24 годин після цього).

При цьому засуджений має право на правову допомогу і конфіденційні консультації з адвокатом або іншим законним представником.

Таке право поширюється також на засуджених, які перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров'я, поміщених в карцер.

Нагадаємо, сьогодні Рада не змогла впровадити штрафи для постачальників комунальних послуг за завищені суми в платіжках і відправила законопроект на доопрацювання.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО