У Харкові адвокати «працевлаштовували» до ДБР за 15 тисяч доларів

Читать на русском

У Харкові затримали двох адвокатів, які нібито допомагали отримати посаду в ДБР за 15 тисяч доларів.
gp.gov.ua

У Харкові сьогодні силовики затримали двох адвокатів, які нібито допомагали отримати посаду в Державному бюро розслідувань.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора в середу, 17 лютого.

Шахраєві, який «продавав» посади в ОПУ, обрали запобіжний західПечерський райсуд Києва заарештував із заставою майже в 3 млн гривень чоловіка, який нібито працевлаштовував до Офісу президента за 200 тисяч доларів.

За даними слідства, адвокати запевнили громадянина, який хотів влаштуватися на роботу до ДБР, в тому, що мають вплив на членів конкурсної комісії відомства.

Під час зустрічі з ним в одному з ресторанів Харкова адвокати пообіцяли, що можуть передати 15 тисяч доларів члену комісії в обмін на посаду в ДБР. Чоловік віддав адвокатам першу частину застави - 1 тисячу доларів.

Пізніше один з адвокатів зателефонував громадянину і повідомив, що «питання щодо його працевлаштування в ДБР» вирішене позитивно, і потрібно віддати другу частину грошей - 14 тисяч доларів. Зустріч була призначена на другому поверсі одного з супермаркетів Харкова.

Відразу після передачі грошей обох адвокатів затримали. Зараз вирішується питання про повідомлення їм про підозру за статтею про шахрайство, скоєне в великому розмірі (ч.3 ст.190 КК України).

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше у столиці затримали шахрая, який «продавав» посади в ОПУ.

Також у Києві шахраї «продавали» посаду помічника нардепа за 18 тисяч доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: