Переворот у М’янмі: заколотники відкрили вогонь по протестувальникам

У неділю, 14 лютого, у М’янмі, якою вже два тижні керує військова адміністрації, що захопила владу внаслідок перевороту, сили держбезпеки відкрили вогонь по учасникам багатотисячних акцій протесту проти заколотників.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що сили безпеки розстріляли мітинг біля одного із заводів в столиці штату Качин М’їчині. Окрім того, у деяких населених пунктах на вулиці вивели військову техніку.

«З настанням вечора на вулицях міст М'янми почала з'являтися бронетехніка, це перше таке масштабне розгортання військової техніки в країні після перевороту» , - йдеться у повідомленні.

Крім того, військові майже повністю відключили інтернет у країні та закрили аеропорти – дозвіл на посадку нібито дають тільки літакам із Китаю.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу у М’янмі та затримали президента країни, а також лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан та пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Пізніше стало відомо, що військові, які здійснили переворот у М'янмі, заблокували доступ до Facebook та інших месенджерів. Жителі використовували платформу, щоб висловити протест і організувати акції громадянської непокори.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО