В «Укроборонпромі» назвали терміни повної ліквідації концерну

Державний оборонний концерн «Укроборонпром» буде остаточно ліквідований і розділений на ряд холдингів до кінця червня 2021 року.

Про це на пресконференції в середу, 10 лютого, повідомив глава підприємства Юрій Гусєв.

«Ми очікуємо, що прийняття законопроєкту №3822 відбудеться до кінця квітня, і до кінця червня ми плануємо забезпечити трансформацію і ліквідацію Державного концерну і створення нового оборонного холдингу під назвою Оборонні системи України», - розповів Гусєв.

Глава ДК нагадав, що держконцерн буде реорганізований у два холдинги - Оборонні системи України та Аерокосмічні системи України. У перший увійдуть шість підхолдингів, що спеціалізуються на авіаремонтах, збройній техніці, радарних і морських системах, високоточних озброєннях, боєприпасах та спецхімії.

«Трансформація підприємств, які увійдуть до холдингу Оборонні системи України, продовжиться від шести до 12 місяців», - додав чиновник.

Нагадаємо, 3 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський призначив Юрія Гусєва генеральним директором «Укроборонпром». Напередодні Кабмін погодив його звільнення з посади голови Херсонської облдержадміністрації.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО