Україна отримала човни та катери з США

Сьогодні українські моряки отримали від США десять швидкісних катерів, понад 70 надувних човнів та інше супутнє обладнання.

Про те повідомляє Армія Inform у середу, 10 лютого.

Церемонія передачі відбулася на території Військово-морської бази Південь в Практичній гавані в Одесі. Під час передачі допомоги командувач Військово-Морських Сил ЗСУ контр-адмірал Олексій Неіжпапа зазначив, що подія ще раз підтверджує, наша сила - в єдності наших народів, військових підрозділів та в загальному в єдності всього цивілізованого світу, який зараз протистоїть російській агресії.

«Починаючи з 2014 року ми з нашими іноземними колегами провели понад 200 заходів спільної підготовки, отримуємо човни, водолазне обладнання, тепловізори та засоби зв'язку, радіотехнічні комплекси та інше обладнання. Все це - підтримка наших друзів на шляху до вільної і незалежної України», - сказав Неіжпапа.

Своєю чергою аташе ВМС при Посольстві США в Україні капітан 2 рангу Пітер Меллорі заявив, що необхідно відзначити важливі кроки співпраці між США та Україною.

«На підтримку стратегічного партнерства між нашими країнами ми завжди готові допомогти вам в реалізації євроатлантичного майбутнього і зміцнення здатності захищати свій суверенітет і територіальну цілісність», - підкреслив Меллорі.

Раніше Сполучені Штати передали українській армії понад сто одиниць військової техніки, в тому числі 20 нових військових автомобілів Humvee для сухопутних військ і 84 човни для Військово-Морських сил.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО