МОЗ затвердило стандарти лікування вірусних гепатитів В і С

Міністерство охорони здоров'я затвердило Стандарти лікування вірусних гепатитів В і С. У них алгоритми діагностики та лікування спрощені.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ у четвер, 21 січня.

За словами заступника міністра охорони здоров'я, головного санлікаря Віктора Ляшка, міністерство максимально спростило алгоритми діагностики та лікування гепатитів В і С для пацієнта.

«Лікування пацієнтів з вірусним гепатитом С без додаткових ускладнень, відповідно до Стандартів, зможе здійснювати будь-який лікар, який пройшов відповідне навчання, що значно наблизить послуги до пацієнта», - додав Ляшко.

Крім того, за новими Стандартами, значно зменшуються витрати пацієнта на діагностику.

«Раніше необхідно було зробити ряд дорогих специфічних аналізів для того, щоб лікар міг призначити схему лікування. Відповідно до нових стандартів - лікар може призначати препарати відразу після підтвердження діагнозу з мінімально необхідним обсягом додаткових обстежень», - розповіли в МОЗ.

За словами Ляшка, так пацієнти не будуть витрачати свій час і гроші на дороге і непотрібне обстеження.

«Крім того, в Стандартах зроблено акцент на заходах щодо попередження інфікування і чітко визначений перелік осіб, яким рекомендовано тестування на вірусні гепатити. Кожна людина повинна хоча б раз в житті пройти обстеження на вірусний гепатит, а якщо є фактори ризику, то необхідно тестуватися регулярно», - додали в міністерстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, скільки в Україні інфікованих гепатитом С.

Також у МОЗ називали кількість українців з онкозахворюваннями.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО