У МОЗ назвали кількість українців з онкозахворюваннями

Читать на русском
В Україні на сьогоднішній день понад один мільйон людей мають онкологічні захворювання - МОЗ.
Фото Слово і діло

В Україні на сьогоднішній день понад один мільйон людей мають онкологічні захворювання. Третину з хвороб виявлять на третій і четвертій стадії.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в середу, 20 січня.

«За даними Національного канцер-реєстру, кількість людей, які страждають на онкологічні захворювання, в Україні зараз більше ніж 1 млн. Щорічно рак стає причиною смерті до 80 тис. громадян», - сказав він.

За словами глави МОЗ, у 2019 році 35% випадків злоякісних новоутворень були виявлені на третій і четвертій стадії захворювання.

«Такі показники демонструють недостатню обізнаність про симптоми злоякісних новоутворень як серед лікарів первинної ланки так і серед населення», - зазначив Степанов.

Міністр додав, що МОЗ у 2020 році розробило Національну стратегію контролю онкозахворювань до 2030 року, впровадження якої починається найближчим часом. Також планується розширювати перелік послуг з діагностики та лікування онкозахворювань за програмою медгарантій.

Нагадаємо, раніше в МОЗ повідомляли, що Україна на другому місці з онкології в Європі.

А з початку пандемії коронавірусу заразилися вже 1 мільйон 172 тисяч 38 українців, одужали - 900 749. За минулу добу в зафіксували 4 383 нових COVID-хворих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: