Озвучили втрати на Донбасі за 2020 рік

Під час бойових дій на Донбасі у 2020 році під час бойових дій загинули майже півсотні українських військових.

Про це заявили в Генштабі ЗСУ, повідомляє BBC News Україна в четвер, 24 грудня.

«У боях на Сході України за весь 2020 рік загинуло 49 українських бійців (бойові безповоротні втрати ЗСУ). Четверо з них загинули вже під час перемир'я. Поранених за рік (бойові санітарні втрати ЗСУ), за даними Генштабу станом на 13 грудня, було 332 бійці. З них за час перемир'я - 15. З 13 грудня на Донбасі поранили ще трьох українських військових. Таким чином кількість всіх поранених у боях військовослужбовців у 2020 році зросло до 335. А поранених за час перемир'я - до 18», - пише ВВС.

При цьому «найгарячішими» ділянками фронту залишаються позиції на півдні (Маріупольський напрямок), а також ділянки під Авдіївкою, Попасною і Торецьким.

«З набуттям чинності режиму припинення вогню інтенсивність обстрілів зменшилася, що вплинуло на зниження втрат серед особового складу ЗСУ», - додали в Генштабі.

У ЗСУ також відзвітували про небойові втрати армії за рік.

«Кількість небойових втрат військовослужбовців ЗСУ за період проведення бойових дій під час ООС за 2020 рік становить 70 осіб, з них з 27 липня - 15 осіб», - повідомляє Генштаб.

Як пояснюється, до небойових втрат відносять смерті військових від хвороб, нещасних випадків, самогубств та з інших причин.

«Також до небойових втрат слід віднести загибель одного бійця 14-ї механізованої бригади 14 грудня зниклого зі свого підрозділу, а через декілька днів його тіло повернула так звана «Народна міліція ЛНР» зі слідами численних травм», - продовжує видання.

Раніше на Донбасі підірвався боєць ЗСУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО