Зведення штабу ООС 23 грудня: 9 обстрілів, втрат немає

За минулу добу на Донбасі бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню, українські військовослужбовці не постраждали.

Про це повідомили в пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил.

«За минулу добу, 22 грудня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню близько трьох населених пунктів. Бойових втрат або поранень серед наших захисників не зафіксовано», - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці штабу ООС у Facebook в середу вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід найманці знову використовували заборонене озброєння і застосували проти українських захисників неподалік Водяного, що на Приазов'ї, артилерійські системи 122-го калібру. На цьому ж напрямку ворог ще декілька разів відкривав вогонь, але вже з гранатометів різних систем і зробив дистанційне мінування місцевості мінами ПОМ-2 в кількості 8 одиниць за допомогою ПКМ-1.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ неподалік від Луганського і Південного найманці застосували міномети 120-го і 82-го калібру, а біля Південного - відкривали вогонь ще й з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

«З початку поточної доби, 23 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша», - підсумували в штабі ООС.

Раніше США в ОБСЄ звинуватили РФ у затягуванні війни на Донбасі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО