Засідання Верховної ради: онлайн-трансляція

У середу, 16 грудня, згідно з порядком денним відбудеться чергове пленарне засідання четвертої сесії Верховної ради дев'ятого скликання.

Під час засідання планується розглянути питання про звільнення з посади міністра у справах ветеранів Бессараба С. Б., міністра захисту довкілля та природних ресурсів Абрамовського Р.Р., а також про дострокове припинення повноважень народного депутата Требушкіна Р.В.

Верховна рада планує включити до порядку денного та прийняти рішення щодо скорочення строку внесення альтернативних проєктів законопроекти щодо пільг та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров'я, № 4464 і щодо відтермінування введення в дію частини десятої статті 10 Закону Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення, № 4472.

Також у цей день планується розглянути дві законодавчі ініціативи, якими вносяться зміни до Закону «Про державну службу»: щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі (у другому читанні) і щодо кандидатського резерву (Закон із пропозиціями президента України).

Окрім того, повторно після доопрацювання буде розглядатися Закон «Про електронні комунікації» з пропозиціями президента України, № 3014.

Повторно у другому читанні передбачається розгляд проєкту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Антимонопольний комітет України» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету», № 3132.

Нагадаємо, вчора Україна отримала бюджет на наступний рік. Верховна рада на засіданні у вівторок, 15 грудня, прийняла проєкт держбюджету-2021 у другому читанні і в цілому.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО