Україна представила ЄС концепцію Кримської платформи

Україна представила ЄС Міжнародної кримської платформи під час обговорення наслідків анексії півострова.

Про це йдеться в заяві Європейської служби зовнішніх дій у понеділок, 14 грудня.

Україна і ЄС провели восьму відеоконференцію, присвячену анексованому Криму. Зустріч відбулася на рівні вищих посадових осіб Європейської служби зовнішніх дій і Єврокомісії та представників української влади.

Сторони оприлюднили свою політику щодо Криму і Севастополя, включаючи обмежувальні заходи, а також привітали дипломатичні зусилля, спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Україна також представила концепцію Міжнародної кримської платформи.

«Учасники також звернулися до питань співпраці у міжнародних форумах і питань міжнародного права. Було підкреслено серйозне погіршення ситуації з правами людини на півострові, в результаті чого міжнародним організаціям і суб'єктам прав людини все ще відмовляли в доступі. Обидві сторони також обмінялися думками щодо ситуації в області безпеки та мілітаризації півострова Російською Федерацією», - сказано в повідомленні.

Крім того, в ЄС знову підкреслили, що не визнають і не визнаватимуть незаконну анексію Кримського півострова Росією.

Нагадаємо, перший міжнародний саміт Кримської платформи щодо деокупації півострова може відбутися 21 травня 2021 в Києві.

Взяти участь в роботі Кримської платформи готові США, Великобританія і Туреччина. Крім того, Словенія також підтримала ідею створення Кримської платформи.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО