З'ясувалося, коли в США стартує вакцинація від коронавірусу

Перші вакцини від коронавірусу в США компаній BioNTech та Pfizer будуть поставлені 145 центрам вакцинації вже у понеділок, 14 грудня, після чого фахівці почнуть робити щеплення.

Про це заявив один з керівників програми вакцинації Білого дому, генерал Гас Перна в ефірі телеканалу FoxNews.

При цьому у вівторок і середу препарат отримають ще 425 і 66 центрів, котрі мають обладнання для його зберігання за дуже низьких температурах, відповідно.

Представник адміністрації президента Дональда Трампа повідомив, що транспортування трьох мільйонів доз вакцини вже почалася. Перший етап поставок препарату завершиться 16 грудня. За словами Перни, COVID-вакцину отримають всі штати. Також генерал висловив переконання, що поширення препарату по країні буде безпечним на 100%.

За останніми даними, в США підтверджено 16,5 мільйона випадків зараження на коронавірус, з них 9,6 мільйона закінчилися одужанням і майже 305 тисяч - смертю пацієнтів. Країна лідирує у світі за кількістю інфікованих, за їхнього приросту, а також по числу COVID-тестів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що канадське міністерство охорони здоров'я схвалив вакцину від коронавірусної інфекції, яку розробили компанії Pfizer і BioNTech для використання в країні.

Також ми писали, що в Британії почалася масова вакцинація від коронавірусу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО