МОН запустило платформу Всеукраїнська школа онлайн

В умовах карантину МОН запустило платформу Всеукраїнська школа онлайн.

Про це на брифінгу в п'ятницю, 11 грудня, заявив виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Завдяки тому, що всі учасники освітнього процесу мали підтримку під час дистанційного навчання, під час змішаного навчання, ми сьогодні і запустили Всеукраїнську школу онлайн», - сказав він.

«Всеукраїнська школа онлайн - це сучасний онлайн-ресурс для змішаного і дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, які пройшли експертизу і відповідають державним освітнім стандартам. ВШО забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектом, тестами та можливістю відстежувати свій навчальний прогрес. А вчителів - необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій», - заявили в МОН.

Відзначається, що на цей час контент платформи розрахований на два тижні навчання відповідно до календарного плану, і кожного тижня він буде доповнюватися. Функціонал платформи буде постійно вдосконалюватися і розширюватися.

Шкарлет зазначив, що ця платформа дає можливість вчитися по українській навчальній програмі всім, хто хоче, незалежно від міста або країни проживання, в тому числі дітям з тимчасово окупованих територій. За його словами, платформа стане додатковим стимулом, щоб ще більше дітей отримали можливість вчитися в Україні.

Нагадаємо, в столиці сьогодні хворіють COVID-19 майже 1000 педагогів і понад тисячу учнів. На карантин закрито 4 школи та 7 дитячих садків.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО