ВАКС призначив засідання у справі експосадовця ГПУ

Вищий антикорупційний суд призначив на 14 грудня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього заступника начальника відділу експлуатації будинків, споруд та соціального забезпечення Генеральної прокуратури України Аполлінарія Нагалевського у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 7 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо Аполлінарія Нагалевського, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, у приміщенні Вищого антикорупційного суду на 14 грудня», – йдеться в рішенні.

За даними слідства, колишній посадовець Нагалевський упродовж 2015 року забезпечив укладення та оплату господарських договорів між Генпрокуратурою та приватними компаніями на нібито проведення ремонтних робіт у приміщеннях ГПУ без наміру реального їх виконання. У підсумку роботи не виконали, натомість ГПУ перерахувала компаніям 1,8 млн грн.

Як відомо, Нагалевського також обвинувачують у передачі 5000 доларів посереднику з метою подальшої передачі вказаних грошових коштів виконувачу обов'язків першого заступника голови Державної аудиторської служби України Станіславу Косінову. Метою передачі коштів був вплив Косіновим на перебіг та результати проведення позапланової виїзної ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності ГПУ. Нещодавно ВАКС відмовився об'єднувати ці дві справи.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду справу «фунта Курченка». Також антикорупційний суд виправдав керівника структурного підрозділу ЗСУ. Крім того, суд продовжив слідство у справі начальника Служби автодоріг.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО