Резолюція ООН проти РФ: як це вплине на деокупацію українських територій

Михайло Дяденкополітолог

Генеральна асамблея ООН підтримала поданий Україною проєкт резолюції щодо російської мілітаризації окупованого Криму. У коментарі «Слово і діло» політолог Михайло Дяденко відзначив, що у питанні деокупації територій Україна повинна вимагати посилення санкцій проти Росії.

«Я не бачу у найближчій перспективі, що це наблизить ситуацію з поверненням Криму. Звичайно, це не означає, що Україна повинна нічого не робити. І ухвалене рішення не дозволяє замовчати ситуацію і надалі триматиме питання анексії Криму на світовому порядку денному. Однак без зміцнення України, без суттєвого економічного зростання, без пошуку нових нетрадиційних союзників у цьому напрямку, його не вирішити», ‒ сказав Дяденко.

Експерт додав, що питання повернення Криму швидко не вирішиться, але має лишатися у центрі міжнародної уваги. На його думку, політика України має бути спрямована на посилення санкцій проти РФ.

«Питання окупованого Криму має постійно бути у фокусі уваги і не зникати зі світового порядку денного. Україні варто сьогодні зосередитися на питанні Донбасу, перш за все, на просуванні мирного процесу та посиленні міжнародного напрямку щодо активізації тиску на Російську Федерацію», ‒ наголосив політолог.

Нагадаємо, 18 листопада третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив проєкт оновленої резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО