Американський словник Merriam-Webster назвав слово року

Американський словник Merriam-Webster назвав словом-2020 - «пандемія».

Упорядники повідомили, що перший сплеск пошуку цього слова стався 3 лютого, коли першого пацієнта з COVID-19 в США виписали з лікарні. У той день «пандемію» шукали на 1621 відсотків більше, ніж роком раніше.

Надалі пошуковий сплеск зростав, і на початку березня в середньому його шукали на 4000 відсотків частіше в порівнянні з 2019 роком.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно заявила, що «COVID-19 можна охарактеризувати як пандемію», у цей день пандемія викликала найбільший сплеск словникового трафіку у 2020 році.

Пошуковий трафік слова «пандемія» залишається високим, тоді як пошук пов’язаних термінів, таких як «коронавірус» та «COVD» спадають.

Пандемію словник визначає як «спалах захворювання, який відбувається в широкому географічному районі (наприклад, в декількох країнах або на континентах) і зазвичай вражає значну частину населення».

Раніше видавці тлумачних словників англійської мови Collins English Dictionary назвали словом 2020 року — «локдаун».

«Слово і діло» вирішило нагадати, які слова були важливі у світі протягом останнього десятиліття. Також ми пропонуємо подивитись українську версію слова року, починаючи з 2013-го.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО