Семенченка остаточно позбавили звання офіцера

Верховний суд відмовився повертати екснардепу і колишньому командиру добровольчого батальйону «Донбас» Семену Семенченку офіцерське звання.

Про це йдеться в постанові суду, яка опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень.

Відповідне рішення Верховний суд в складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду ухвалив 16 листопада 2020 року.

Як відомо, в 2015 році тимчасово виконуючий обов'язки командувача Нацгвардії позбавив Семена Семченко військових звань «капітан резерву» і «майор резерву».

Екснардеп в суді домагався визнати наказ протиправним і незаконним. У 2016 році Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Семченка, однак згодом Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову.

У 2019 році Шостий апеляційний адмінсуд також не повернув Семенченку офіцерське звання. Екснардеп подав касаційну скаргу. Однак Верховний суд України її теж не задовольнив, тим самим поставивши крапку в цій історії.

Як заявили представники Нацгвардії, наказ про позбавлення офіцерського звання Семенченку видали на підставі висновків службового розслідування.

Зокрема, прокуратура з'ясувала, що Вишгородський районний військовий комісаріат видав Семену Семенченку «завідомо неправдиве» тимчасове посвідчення офіцера запасу. А Семенченко використовував цей підроблений документ для прийняття його на військову службу в резерві у військовій частині №3027 (батальйон «Донбас»).

Нагадаємо, Семенченко під час роботи в Раді не зареєстрував обіцяних поправок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Колишній командир батальйону також поясняв, хто завадив йому виконати обіцянку щодо Іловайську.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО