ВАКС продовжив слідство у справі голови окружного адмінсуду

Вищий антикорупційний суд продовжив до 22 березня строк розслідування справи голови Харківського окружного адміністративного суду Ольги Панченко у спробі підкупу судді цього ж суду.

Таке рішення 20 листопада ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив просив суд продовжити слідство до шести місяців, оскільки розслідування справи неможливо завершити у встановлений строк. За його словами, у справі необхідно провести перелік слідчих (розшукових) дій та інших процесуальних дій, зокрема: допит свідків; закінчення огляду речових доказів; долучення до кримінального провадження матеріалів, на підставі яких проводились негласні слідчі (розшукові) дії. Прокурор САП клопотання підтримала, просила його задовольнити.

Адвокати підозрюваної не заперечували проти задоволення клопотання. Вивчивши документ, суддя його задовольнила і продовжила слідство до 22 березня.

Нещодавно апеляційна палата ВАКС відсторонила Панченко з посади голови ХОАС.

Як відомо, 22 вересня Панченко повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надати неправомірну вигоду). За версією слідства, голова Харківського окружного адмінсуду здійснювала тиск на одного з суддів Харківського ОАС, аби той ухвалив рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії.

Раніше ВАКС відпустив голову Харківського ОАС під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, НАБУ і САП спільно зі Службою безпеки України викрили на дачі хабара судді керівницю Харківського окружного адмінсуду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО