У «Слузі народу» виключили, що Рада повністю піде на карантин

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко виключає припинення роботи Верховної ради через карантин.

Про це він заявив в середу, 18 листопада, в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

«Рада не може піти на карантин. Це такий орган, який повинен працювати постійно. У нас є досвід цієї весни, коли ми трохи міняли календарний план і працювали в форматі позачергових засідань», - сказав Корнієнко.

Він нагадав, що зараз йде бюджетний процес, а також існують інші завдання, що вимагають термінового вирішення. При таких обставинах парламент буде працювати в форматі комітетів, позачергових засідань, календарного плану сесії.

Корнієнко додав, що секретаріати комітетів йдуть негайно на самоізоляцію, якщо є хворі на коронавірус.

За його словами, зараз в Раді проводяться всі протиепідемічні заходи, під час кожної перерви пленарного засідання зал кварц і дезінфікують.

При цьому Корнієнко також вважає, що конституційних підстав для розпуску парламенту на даний момент немає і президент навряд чи піде на цей крок.

Нагадаємо, Верховна рада змінила календарний графік роботи на цей тиждень. Нардепи замість пленарних засідань 18-20 листопада будуть працювати в комітетах і групах.

Зараз в парламенті хворіють на коронавірус близько 30 нардепів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО