Міноборони планує ліквідувати понад 40 своїх підприємств

До 2022 року Міноборони реорганізує понад 40 своїх держпідприємств, а ще 44 - ліквідує. Це передбачає стратегія реформування відомства.

Про це йдеться в Стратегії реформування об'єктів держвласності оборонного відомства, повідомляє пресслужба Міноборони в понеділок, 16 листопада.

«42 державних підприємства Міністерства оборони України буде реорганізовано, 5 - передано на приватизацію до Фонду державного майна України. Ще 44 держпідприємства Міноборони підлягають ліквідації», - йдеться в повідомленні.

У Міноборони наголосили, що підприємства, які планують реорганізувати, важливі для оборонного відомства, «адже здатні економно, якісно і ефективно працювати на потреби Збройних Сил».

У відомстві додали, що врахували зауваження і результати аналізу ефективності роботи підпорядкованих держпідприємств, проведеного громадськими організаціями, а також вивчили іноземний досвід управління підприємствами військової сфери.

В цілому планується, що до 2022 року в сфері управління Міноборони залишиться 42 держпідприємства, з яких 40 - у функціональному управлінні Головного управління майна і ресурсів, а два - в управлінні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чиновника Міноборони спіймали на хабарі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО