Чернишов назвав причини затримки реформи ДАБІ

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов назвав причини затримки реформи Державної архітектурно-будівельної інспекції.

В інтерв'ю «Слово і діло» міністр нагадав, що реформа триває з березня. Кабінет міністрів ухвалив постанову про ліквідацію ДАБІ та створення трьох нових органів. Зараз Державна інспекція містобудування України і Державна сервісна служба містобудування України вже створені і туди набирають фахівців.

«Але ми повинні визнати – я про це хочу говорити відверто, – що реформа не була реалізована саме тими темпами, які передбачалися. Прем'єр-міністр України декларував завершення реформи восени, до кінця жовтня цього року. На жаль, з деяких причин цього не сталося. Серед цих причин – можливо, кількість відповідальних за цю реформу, певна суперечливість між законодавством і постановами, а також події останніх днів, які провели правоохоронні органи (обшуки СБУ в ДАБІ – ред.), які спричинили недовіру до чинного складу керівництва», – розповів Чернишов.

Міністр також зазначив, що відомство стежить за розглядом в ОАСК позову про незаконність ліквідації ДАБІ.

Нагадаємо, 23 жовтня Кабмін відсторонив Юрія Васильченка з посади голови Державної інспекції містобудування та Олексія Башкірова з посади голови Державної сервісної служби містобудування України.

Крім того, було визнано таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків голови ДАБІ Богданом Федоренком. Потім т.в.о. голови ДАБІ призначили Ірину Король.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО