САП незабаром скерує до суду справу чиновниці Офісу президента

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у листопаді скерує до суду справу за підозрою директорки департаменту Офісу президента Світлани Кондзелі, колишньої заступниці міністра культури Вікторії Лісничої і Миколи Пасальського у шахрайстві.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва від 16 жовтня, яким суд обмежив строки захисту на ознайомлення зі слідством, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив суд обмежити строк Кондзелі, Лісничої та їхніх адвокатів на ознайомлення з матеріалами розслідування. За словами детектива, вони зволікають з процедурою, оскільки з липня чиновниця ОПУ та її адвокат ознайомилися лише з 21-м томом справи із 36 загалом, Ліснича – з 22-ма томами та речовими доказами, адвокат – з 19 томами, а ще один її захисник – лише з 3 томами. До того ж, детектив стверджував, що надав усі документи в електронному вигляді.

Своєю чергою сторона захисту заперечувала проти задоволення клопотання. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково і обмежив до 20 листопада строк на ознайомлення Кондзелі, Лісничої та їх адвокатів з матеріалами справи.

Нагадаємо, 12 листопада НАБУ затримало директору департаменту ОПУ Кондзелю, Лісничу і Пасальського. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру в закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО