У Кабміні пояснили перерозподіл коштів із онкодіагностики на дороги (доповнено)

Рішення Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проєктів щодо перерозподілу коштів для проєкту «Удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні» дозволяє забезпечити його повну реалізацію у наступному році.

Про це йдеться на Урядовому порталі у вівторок, 27 жовтня.

Зазначено, що уряд за ініціативи міністра охорони здоров’я Максима Степанова підтримав рішення Комісії щодо перерозподілу коштів з необхідністю передбачення цих коштів для завершення даного проєкту у 2021 році.

«З цією метою Мінекономіки внесено постанову, яка забезпечить виконання цього рішення у наступному році. Рішення про перерозподіл буде погоджено бюджетним комітетом. Додатково зазначимо, що рішення Комісії про перерозподіл було прийнято на підставі моніторингу реалізації проєкту у 2020 році (сума використаних коштів за 8 місяців поточного року становить 0,4%) і неможливості реалізації цього проєкту у 2020 році», - зазначили в Кабміні.

Також в уряді акцентували увагу на тому, що усі рішення щодо перерозподілу коштів приймаються Міжвідомчою комісією, котра складається з 17 нардепів - членів Комітету ВРУ з питань бюджету.

Відзначимо, нардеп від «Слуга народу», заступник голови Комітету Ради з питань бюджету Олександр Трухін заявив, що інформація про направлення на ремонт доріг 61,5 млн гривень, які нібито були передбачені для програми Міністерства охорони здоров'я по боротьбі з онкозахворюваннями, «викладена маніпулятивно».

«У 2020 році на реалізацію програми Міністерства охорони здоров'я щодо вдосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, зокрема будівництво онкоцентру, було передбачено 116 млн гривень. Однак протягом дев'яти місяців ці кошти так і не були використані. Зокрема, не була розроблена відповідно проєктно-кошторисна документація, не проведені тендери та не обрані підрядники, які будуть реалізовувати проєкт. Тому у вересні Міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних проєктів на своєму засіданні відповідно до регламенту і законодавства, вирішила залишити на проєкт МОЗ 1,3 млн гривень - для проведення першочергових робіт, а решту коштів перерозподілити на більш насущні програми», - заявив нардеп.

Нагадаємо, уряд в рамках перерозподілу бюджетних коштів передав на розвиток доріг у Львівській області 61,55 млн гривень з проєкту бюджетної програми МОЗ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО