У Мінфіні розповіли, скільки вже витрачено з COVID-фонду

В Україні станом на 23 жовтня з Фонду боротьби з COVID-19 витрачено 34,1 млрд грн з 66 млрд грн. Це становить 52% від загальної суми.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

«На галузь охорони здоров’я використано 5,8 млрд грн із передбачених 16,3 млрд грн або 35%. Зокрема, на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень витрачено 21 млн грн (виділено 100 млн грн); на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для медичних працівників витрачено 624 млн грн з передбачених 2,9 млрд грн. На субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем спрямовано 571 млн грн. Також на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам витрачено 2,7 млрд грн з передбачених 6 млрд грн. Кошти, виділені на придбання обладнання для приймальних відділень опорних лікарень, поки що не використовувались», — йдеться в повідомленні.

За даними Мінфіну, витрати розподілилися таким чином:

  • у сфері соціального захисту використано 9,3 млрд грн (89%) з передбачених 10,4 млрд грн;
  • на забезпечення правопорядку використано 2,4 млрд грн з 2,7 млрд грн (91%).
  • на будівництво і ремонт доріг використано 16,3 млрд грн (47%) з виділених 35 млрд гривень;
  • на державну підтримку сфери культури, туризму та креативних індустрій передбачено 1 млрд грн, із яких наразі використано лише 6 млн гривень.
  • на відновлення видатків, які були скорочені при створенні Фонду, передбачено 524 млн грн, із яких наразі використано 165 млн грн або 31%.

Нагадаємо, у інтерв'ю «Слово і діло» міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про ситуацію із закупівлею 840 апаратів ШВЛ.

Раніше прем'єр Денис Шмигаль повідомляв, що кошти з антикоронавірусного фонду повністю розподілені.

Також спікер Верховної ради Дмитро Разумков розповів, що в держбюджеті-2021 створення нового COVID-фонду не передбачено.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО