Резніков озвучив причину звільнення Фокіна з ТКГ

Вітольд Фокін був звільнений зі складу української делегації у Тристоронньої контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі через те, що його позиція не відповідала тактиці переговорів.

Про це заявив сьогодні віцепрем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в ефірі телеканалу Україна 24.

На питання, чому Фокін був звільнений, Резніков відповів: «Через те, що його позиція, яку він висловлював, вона не відповідає тактиці ведення переговорів, вона не відповідає ідеології української делегації. Тому президент схвалив це рішення».

На уточнююче питання про те, які помилки в тактиці переговорів допустив Фокін, міністр сказав: «Я так думаю, що, як мінімум, в українській делегації до цього моменту не було ніякого сумніву, що триває війна між Україною і Російською Федерацією, що агресором є РФ».

Нагадаємо, 30 вересня президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив Вітольда Фокіна від виконання обов'язків першого заступника голови делегації України в Тристоронній контактній групі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО