З'ясувалося, хто зайде до Ради замість Вакарчука

Замість нардепа від фракції «Голос» Святослава Вакарчука до парламенту пройде Андрій Шараскін. ЦВК має ухвалити постанову про визнання його народним обранцем.

Про це йдеться в повідомленні партії «Голос» в Facebook.

Повідомляється, що Шараскін (позивний «Богема») є українським добровольцем, вченим, режисером і актором. З початку серпня 2014 до січня 2016 брав участь в АТО на Донбасі, з 2016 року був заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань.

У 2019 очолив Координаційну раду добровольців і волонтерів Національного форуму «Трансформація України». За участь у захисті Донецького аеропорту отримав орден «За мужність» III ступеня та медаль «Учасник антитерористичної операції». Також має відзнаку міністра оборони «Знак пошани».

Відзначимо, в липні ЦВК визнала обраним народним депутатом України Аліну Свидерську, яка мала зайти до Ради замість Вакарчука.

Сьогодні в партії уточнили, що вона не може приєднатися до парламентської фракції з особистих причин. Аліна Свидерська є дружиною колишнього міністра оборони Андрія Загороднюка.

Також нагадаємо, 11 червня Святослава Вакарчук заявив, що написав заяву про складання мандата, свою місію в парламенті він вважає виконаною.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО