Вибори президента США: в якому світлі згадають «український скандал»

Владислав Фарапоновексперт-американіст

Комісія з питань президентських дебатів у США оголосила про внесення структурних змін у формат заходу. Під час попередніх дебатів кандидати у президенти США – Джо Байден та чинний американський лідер Дональд Трамп – зокрема, згадали й Україну. У коментарі «Слово і діло» експерт аналітичного центру Ad astra Владислав Фарапонов зазначив, що українська тема ще пролунає у майбутньому, коли теми зовнішньої політики будуть ставати гарячішими.

«Важливо розуміти, в якому контексті Україна була згадана: тоді, коли йшла мова про біографію кандидатів. Тоді Трамп згадав, що син Байдена – Хантер – розбагатів в Україні, в Китаї та Росії. Я думаю, що на наступних дебатах буде більше зовнішньої політики і тема України ще пролунає, як з боку Трампа, так і з боку Байдена», - зазначив політолог.

Експерт додав, що токсичність української теми для американського суспільства поступово знижується, але це буде залежати від контексту.

«В мене склалося враження, що за підсумками дебатів можна виділити, що певною мірою – це втрачений шанс для обох кандидатів, а певною мірою – і нічия. У спорті є таке поняття, як «гол на чужому полі». Так і тут: у Байдена є перевага, він «забив» саме такий гол. Трамп переміг у тому штаті, де проходили дебати, але складається враження, що Байден має психологічну перевагу після дебатів», - сказав експерт.

«Багатьом здається, що це був втрачений шанс для обох кандидатів, оскільки було мало конструктиву і більшість тем, які були оголошені, не стосувалися реальних проблем», - додав Фарапонов.

До дня голосувань, який відбудеться у США 3 листопада, передбачається проведення ще двох дебатів за участі кандидатів на посаду глави Білого дому.

Вони відбудуться 15 жовтня в Майамі і 22 жовтня в Нешвіллі.

Нагадаємо, у США відбулися перші передвиборчі дебати Дональда Трампа і Джо Байдена.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО