Тихановська записала нове звернення на підтримку «Маршу Героїв»

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська записала відеозвернення на підтримку учасників «Маршу Героїв», запланованого на 13 вересня.

Відео оприлюднив Telegram-канал її пресслужби 12 вересня.

«Кожного дня у нашого народу народжуються справжні герої. Наприклад, Марія Колеснікова, яка рве паспорт, і дає відсіч прямо на кордоні. Вона буквально зламала систему і довела, що наша боротьба справжня. Або наші діджеї змін, які стали символом нескореності чужій волі. Не забудемо і хлопців з ОСВОД, які просто роблять свою роботу і допомагають людям, незважаючи на всі наслідки. А шахтар Юрій Корзун, який приковує себе наручниками до шахти, показуючи нам, що робітники - це не особисті раби Лукашенка? Окремо варто виділити рятувальника з МНС, який відмовляється знімати національний прапор», - заявила Тихановська.

За її словами, білоруси вже стали героїчним народом.

«За останній місяць ми стали воістину героїчним народом. Я знаю, що в неділю планується Марш Героїв. О 14:00 в Мінську і регіонах. І я всіх підтримую, хто планує туди прийти. Ми продовжуємо боротьбу за свободу і разом «Живи Білорусь», - додала Тихановська.

Нагадаємо, в Білорусі вже понад місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переміг Олександр Лукашенко.

У МВС Білорусі розповіли, скільки осіб затримали на акціях протесту 11 вересня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО