Річниця Мінських угод: США закликали РФ вивести війська з України

Посольство США з нагоди шостої річниці підписання Мінського протоколу закликало Росію повернути Україні повний контроль над її кордонами.

Про це йдеться в повідомленні посольства в Facebook, в суботу, 5 вересня.

«У шосту річницю підписання Мінського протоколу ми закликаємо Росію повністю виконати свої зобов'язання, вивести з України зброю і сили, які вона очолює, і повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами. Підтримка суверенітету і територіальної цілісності України з боку США залишається непорушною», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 року в Мінську на зустрічі Тристоронньої контактної групи було укладено попередній протокол до угоди про припинення вогню на Донбасі. Документ був підписаний представниками України, ОБСЄ та РФ.

19-20 вересня того ж року в Мінську за підсумками зустрічі ТКГ був підписаний меморандум про заборону застосування всіх видів зброї і ведення наступальних дій.

Згідно з меморандумом, сторони взяли на себе зобов'язання відвести свою важку військову техніку від лінії фронту на 15 км кожна, а вздовж російсько-українського кордону повинна була працювати місія ОБСЄ.

Як відомо, 2 вересня ТКГ погодила нові ділянки розведення сил і розмінування на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО