Засідання Верховної ради: онлайн-трансляція

Верховна рада у вівторок, 25 серпня, на позачерговій сесії розгляне питання підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень.

Трансляцію веде «Слово і діло».

Нагадаємо, першим питанням депутати збираються розглянути ініційований президентом законопроект №3963, яким пропонують підвищити розмір мінімальної заробітної плати і встановити її з 1 вересня 5 тис. грн на місяць (зараз у бюджеті прописано 4 723 грн) і два альтернативних йому проекти.

Парламент має намір прийняти проект постанови №3994, згідно з яким доручити уряду провести конкурс на кращий ескіз великого Державного Герба.

Також Рада планує ратифікувати меморандум і кредитну угоду про надання Україні макрофінансової допомоги від ЄС до 1,2 млрд євро (законопроект №0063) і фінугоду з Європейським інвестиційним банком щодо 450 млн євро інвестицій в розвиток дорожніх об'єктів (законопроект №0055).

Як відомо, президент Володимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроект «Про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік» щодо збільшення розміру мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень вже з 1 вересня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО