Апеляція ВАКС зменшила заставу ексначальнику головного управління ЗСУ

Апеляційна палата зменшила до 1,45 млн грн заставу колишньому начальнику Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України Олегу Галушку, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння 37 млн грн під час зведення військового полігону «Широкий лан».

Таке рішення 14 серпня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відпустив Галушка під 2,1 млн грн застави з покладанням обов'язків. Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат ексначальника ГКЕУ ЗСУ подав апеляційну скаргу. Вивчивши її, судді задовольнили скаргу частково, зменшивши заставу до 1,45 млн грн.

У коментарі журналісту «Слово і діло» керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис повідомила, що за підозрюваного екскерівника ГКЕУ ЗСУ внесли 1,46 млн грн.

Раніше детектив НАБУ і прокурор САП просили суд обрати Галушку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою 20 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'яти особам у нанесенні збитків під час будівництва полігону «Широкий лан». За версією слідства, у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з представниками приватного товариства «Ріст», а саме його директором та бенефіціарним власником, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

У НАБУ зазначили, що попри фактичне невиконання робіт з облаштування польового табору, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн грн, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними в справі експертизами.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО