Українцям уточнили правила в'їзду до Греції

З України на територію Греції можуть в'їхати ті громадяни, у яких є дозвіл на проживання, а також негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Про це повідомило посольство України в Греції в четвер, 16 липня, на своїй сторінці в Facebook.

Як відомо, поки Україна не входить до списку країн, яким дозволено в'їзд в Грецію на загальних умовах. Тому потрапити в країну можна тільки при наявності дозволу на проживання та (з 14 липня) негативного результату тесту на CОVID-19. Тест на коронавірус повинен бути зроблений не більш ніж за 72 години до прибуття в пункт пропуску в Греції.

Однак навіть при наявності цих двох підстав для в'їзду до Греції необхідно обов'язково зареєструвати свій намір відвідати країну на сайті travel.gov.gr і роздрукувати QR-код-підтвердження, який є необхідною умовою при перетині кордону. При цьому даний код не є дозволом на в'їзд, підкреслили в посольстві.

Крім цього, в посольстві закликали українців користуватися інтерактивною онлайн-картою для подорожей за кордон від МЗС - tripadvisor.mfa.gov.ua/map.

Нагадаємо, на початку липня в Грецію не пустили групу українських туристів, оскільки вільний в'їзд громадян України поки заборонений через пандемію.

На сьогодні українцям дозволено в'їзд до 25 країн.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО