Протести у Мінську: для затримання активістів задіяли військових

У середу, 15 липня, в Мінську поновилися затримання активістів. На розгін мирного зібрання, крім силовиків, відправили солдат внутрішніх військ.

Як повідомляє «Наша Ніва», кілька станцій метро перекриті.

Також після 19:00 правоохоронці в Мінську затримали групу протестуючих, коли ті намагалися відправити поштою скарги щодо відмови ЦВК реєструвати кандидатами в президенти головних конкурентів чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Активісти вирушили до відділення пошти, коли працівники ЦВК закрили будівлю після закінчення робочого дня. Раніше близько 2500 осіб прийшли до виборчої комісії з наміром подати скаргу щодо відмови реєструвати на виборах опонентів Лукашенка, утворивши чергу протяжністю 1,5 км. Однак Головне поштове відділення столиці закрили, а неподалік від ЦВК на протестуючих чекали силовики.

Тим часом сьогодні в Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ сьогодні заявили, що вперше не направлять своїх спостерігачів на вибори президента Білорусі. Офіційний Мінськ просто не запросив спостерігачів.

Нагадаємо, в Мінську та інших білоруських містах ввечері у вівторок, 14 липня, пройшли стихійні акції на підтримку екс-банкіра Віктора Бабарика та першого директора білоруського Парку високих технологій Валерія Цепкала, які не були зареєстровані кандидатами на виборах президента країни.

Після вчорашніх протестів кількість затриманих в різних містах перевищила 200 осіб.

За пост президента Білорусі боротимуться п'ять кандидатів.

Вибори глави держави в Білорусі мають відбутися 9 серпня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО