Протести в Білорусі: спецназ затримав понад 200 людей

14 липня в Мінську та інших білоруських містах на стихійних акціях на підтримку кандидатів у президенти, яких ЦВК не зареєструвала, бійці ОМОНу затримали понад 220 осіб.

«Затримання відбувалися і продовжують відбуватися в різних частинах міста: на і біля площі Перемоги, біля Жовтневої площі, на Немизі, біля цирку і т.д. Омонівці і співробітники в цивільному часто використовують грубу фізичну силу, б'ють людей кийками, ногами і кулаками», - пишуть «Naviny.by».

Правозахисний центр «Весна» зазначає, що тільки в Мінську ОМОН затримав понад 180 осіб. Крім того, під час прямого ефіру, люди в штатському затримали журналістів білоруського бюро «Радіо Свобода», BBC, а також ряду інших видань.

Офіційний представник МВС Білорусі Ольга Чемоданова впевнена, що «ряд інтернет-ресурсів і користувачів, які знаходяться за межами Білорусі, закликають громадян зібратися на вулицях міст нашої країни для проведення несанкціонованих акцій».

Нагадаємо, 14 липня Центральна виборча комісія відмовила колишньому главі «Белгазпромбанку» Віктору Бабарико в реєстрації кандидатом в президенти Білорусі. Крім Бабарико, в реєстрації відмовили ще одному опозиціонеру Валерію Цепкало.

За пост президента Білорусі боротимуться п'ять кандидатів.

Вибори глави держави в Білорусі мають відбутися 9 серпня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО