Смертельна ДТП під Києвом: водієві повідомили про підозру

Затриманому водію автомобіля Mercedes, який в нетверезому стаі влаштував аварію з чотирма жертвами, сьогодні повідомили про підозру.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва в понеділок, 13 липня.

«Під процесуальним керівництвом столичної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному водієві в скоєнні масштабного ДТП, в результаті якого загинули двоє дорослих і двоє дітей (ч. 3 ст. 286 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Санкція статті - від 5 до 10 років позбавлення волі. Також йому можуть заборонити сідати за кермо на термін до 3 років.

Прессекретар поліції Києва Надія Максимець уточнила, що вже підготовлено клопотання щодо обрання водієві запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без альтернативи застави. Розгляд клопотання в Шевченківському райсуді Києва відбудеться завтра, 14 липня.

За словами Максимець, у водія також взяли кров на вміст наркотичних речовин, результати очікуються. Як відомо, після аварії Драгер виявив у нього 1,3 проміле алкоголю.

Також правоохоронці з'ясували, що з 2007 року чоловік неодноразово притягувався до кримінальної та адміністративної відповідальності, в тому числі за ДТП з тяжкими наслідками, за що відбував покарання.

Нагадаємо, масштабна аварія сталася 12 липня близько 17:20 на Столичному шосе під Києвом.

Водій Mercedes-Benz CL зіткнувся з двома машинами, одна з яких Hyundai. У легковику їхала сім'я з п'яти осіб - двоє дорослих (загинули відразу), дівчинка 8-років (також загинула) і ще двоє хлопчиків 10 і 12 років, яких відвезли до лікарні в критичному стані. Пізніше 10-річний хлопчик помер.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Водій з ознаками алкогольного сп'яніння був затриманий на місці ДТП.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО