Справа Шеремета готова для передачі до суду – МВС

Справа про вбивство журналіста Павла Шеремета готова для передачі до суду, однак початок її розгляду залежить винятково від підозрюваних та їхніх адвокатів.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції.

У відомстві зазначили, що з моменту завершення досудового розслідування у провадженні за фактом вбивства журналіста Павла Шеремета і відкриття матеріалів підозрюваним і їхнім захисникам минуло 42 дні.

«Початок розгляду цієї резонансної справи тепер залежить виключно від того, коли адвокати підозрюваних закінчать ознайомлюватися з матеріалами», - йдеться в повідомленні.

Також у Нацполіції підкреслили, що слідство не буде обмежувати підозрюваних і їхніх адвокатів в часі на ознайомлення з матеріалами справи, але звертає увагу всіх зацікавлених сторін, що початок розгляду справи залежить саме від сторони захисту і самих підозрюваних.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві через вибух автомобіля.

У грудні 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання й оголошення підозр фігурантам справи про вбивство Павла Шеремета.

У вбивстві журналіста підозрюють медсестру Яну Дугар, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster) і подружжя Інну та Владислава Грищенків.

25 травня підозрювану Яну Дугар суд відпустив під заставу. Водночас арешт Андрія Антоненка був продовжений до 23 липня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО